Ceaiul poate ajuta la scaderea stresului?

13 November 2023
Ceaiul poate ajuta la scaderea stresului?

De mulți ani, oamenii din întreaga lume folosesc ceaiul pentru a se relaxa și a calma nervii. Consumul zilnic de ceai din plante poate ajuta la reducerea stresului și a anxietății și chiar poate ajuta la îmbunătățirea calității somnului.

Pe măsură ce tot mai mulți oameni au început să bea ceai pentru beneficiile pentru sănătatea mintală, oamenii de știință au început să se intereseze și de efectele calmante. Cercetările au arătat că consumul de ceai poate scădea nivelul de cortizol, hormonul stresului. Există, de asemenea, dovezi că consumul de cel puțin o jumătate de ceașcă de ceai verde pe zi poate reduce riscul de a dezvolta depresie.

Cu toate acestea, din cauza nivelurilor diferite de stres și a papilelor gustative, efectul asupra stresului poate varia de la o persoană la alta. Poate fi nevoie de câteva încercări pentru a găsi cel mai bun ceai pentru nevoile tale.

Cum reduce ceaiul stresul?

Ceaiul conține mai multe tipuri de compuși antiinflamatori naturali care explică beneficiile sale pentru sănătatea mintală. Acestea includ antioxidanți, compuși antivirali și compuși antibacterieni. Ceaiurile din plante oferă beneficii suplimentare, în funcție de ierburile incluse în ceai. Unele ierburi pot ajuta la reducerea inflamației și la reducerea riscului de hipertensiune arterială. Cercetările arată că compușii găsiți în mod obișnuit în ceai pot modifica rata la care creierul produce și eliberează dopamină.

Ceaiuri pentru a ajuta la reducerea stresului

Data viitoare când te simți stresat, încearcă să bei ceai pentru a te simți puțin mai echilibrat și mai relaxat. Ionna Organic oferă mai multe tipuri de ceai care includ aminoacidul L-teanina, care ajută la echilibrarea stării de spirit.







Incercăm sa va reconectam la server ...





Reconectare la Server ...





Reconectare la Server ...

Reconectare la Server ... Reîncărcare 🗙