Secretul infuzării corecte!

16 November 2023
Secretul infuzării corecte!

Ceaiul în delicatețea și grația lui își arată puterea sub cea mai frumoasă formă, în apa fierbinte. Când devine un ritual, el își ia locul în centrul capacității noastre de a vedea măreția în lucrurile mărunte. Înghițitură cu înghițitură, aroma devine rezistentă și gustul din ce în mai intens. Surpinzătoare pare a fi și etimologia cuvântului „ceai”. Cu câteva excepții minore, există două modalități de a spune ceai și a te face înțeles. Unul dintre ele este termenul în engleza „tea”, din care derivă „té” în limba spaniolă și „tee” în afrikaans, celalalt mod însă, este o variantă a lui „cha”, cum ar fi „chay” în hindi.

       Așadar, dacă e nevoie să comandați o ceașcă de ceai, atunci când plecați în călătorii, nu este atât de complicat să o faceți. Iar dacă prima destinație este canapeaua din sufragerie, moale și călduță, vă propunem să NU faceți niciodată aceste greșeli care, de altfel, sunt frecvent întâlnite atunci când se infuzează ceaiul:

  • Se știe deja că procesul de fierbere a apei este extrem de important pentru oxigenarea ei și extragerea aromelor din ceai. Lucru care pare a fi neștiut însă, este că apa clocotită poate arde frunzele, rezultând un gust amar neplăcut. Așadar fierberea necesită un timp mai scurt și, nu neapărat la 100 de grade Celsius.
  • Ceaiul trebuie lăsat să se infuzeze pentru o perioadă corectă de timp. În vremea în care ceaiul se absoarbe, frunzele uscate se desfășoară și își eliberează aromele în apă, de aici și infuzarea insuficientă devine o greșeală.
  • Un alt pas incorect, pe care îl fac mulți iubitori de ceai este strângerea pliculețului înainte de a fi aruncat. Motivul pare a fi explicat de încercarea de a extrage aroma completă din ceai. Cu toate acestea, procesul are un rezultat similar cu infuzarea prelungită, în care se eliberează pur și simplu excesul de tanin. Gustul devine neplăcut, aroma amară, pe care noi, adesea, încercăm s-o evităm!

       Ținând cont de sfaturile specialiștilor, savoarea ceaiului este irezistibilă, iar amintirile prind contur. Nu uita că atunci când ești în căutarea stării de bine, poți începe întotdeauna cu o ceașcă ce ceai. Spiritul băuturii este unul de pace, confort și rafinament…







Incercăm sa va reconectam la server ...





Reconectare la Server ...





Reconectare la Server ...

Reconectare la Server ... Reîncărcare 🗙