Beneficiile ceaiului de isop

19 April 2024
Beneficiile ceaiului de isop

Ceaiul de isop este o băutură aromată și revigorantă care își găsește rădăcinile în istoria veche a utilizării sale medicinale. Bogat în beneficii și cu un gust încântător, ceaiul de isop a început să câștige din ce în ce mai multă atenție în rândul iubitorilor de ceai. 

Astăzi îți prezentăm câteva dintre numeroasele beneficii pe care le are ceaiul de isop. 

Sănătatea respiratorie

Isopul este o plantă expectorantă și antispasmodică, care ajută la suprimarea tusei și la curățarea plămânilor de mucus. Calitățile sale expectorante provin de la ingredientul activ marubin - care a fost demonstrat că desprinde mucusul, facilitând expulzarea acestuia prin tuse.
În plus, mai multe studii au arătat că utilizarea tradițională a isopului pentru tratarea simptomelor astmului și răcelilor ar putea avea într-adevăr un efect.

Sănătatea digestivă

Isopul este cunoscut pentru stimularea digestiei prin creșterea producției de enzime digestive și acid gastric. Aici sunt asimilate sau eliminate substanțele nutritive, iar hrana pe care o consumăm este transformată în acea energie atât de importantă pentru a ne alimenta organismul.
Prin stimularea producției de compuși cheie necesari pentru o digestie sănătoasă, isopul sporește și absorbția nutrienților.

 

Poate reduce inflamația 

Astmul implică o inflamație semnificativă a căilor respiratorii, iar efectul isopului asupra astmului ar putea să se extindă și la alte tipuri de inflamații. În timp ce sunt necesare mai multe studii pentru a determina eficacitatea isopului în tratarea inflamațiilor la oameni, studiile preliminare pe animale sugerează că isopul ar putea ajuta la reducerea inflamației, scăzând riscul bolilor de inimă, artritei și diabetului.
Sănătatea femeilor 
Consumul de ceai de isop poate contribui la menținerea sănătății generale a femeilor, iar cercetările arată că poate fi un tratament eficient pentru infecțiile tractului urinar și pentru ameliorarea durerii provocate de crampele menstruale.  

În același timp, ceaiul de isop are și efecte adverse

Depășirea excesivă a dozei recomandate poate provoca convulsii. Femeile însărcinate și persoanele care suferă de epilepsie sau de tensiune arterială ridicată ar trebui să evite isopul.
Discută întotdeauna cu un profesionist în domeniul sănătății înainte de a folosi remedii pe bază de plante. 


Surse: Indigo-Herbs / Webmd / Senchateabar







Incercăm sa va reconectam la server ...





Reconectare la Server ...





Reconectare la Server ...

Reconectare la Server ... Reîncărcare 🗙