Ceaiul: Dezvăluiri și Mituri Despre Beneficiile Sale Uimitoare

16 November 2023
Ceaiul: Dezvăluiri și Mituri Despre Beneficiile Sale Uimitoare

 Savurat în diminețile reci de iarnă și căutat rece, în serile târzii de vară, ceaiul a fost întotdeauna un adevărat mister. Acesta este cunoscut pentru beneficiile sale asupra sănătății, iar cercetările ample au confirmat proprietățile benefice pe care le are asupra organismului. Cu toate acestea, există anumite idei preconcepute pe care mulți le acceptă ca fiind adevărate, acele clasice mituri întâlnite în societate.

Următoarele mituri sunt dintre cele mai des întâlnite în societate: 

  • Laptele în ceai fură acestuia din proprietăți;
  • Ceaiul negru conține mai multă coferină decât ceaiul verde;
  • Ceaiul verde te scapă de kilogramele în plus;
  • Menta bună în problemele de stomac;
Mitul laptelui în ceai

            Unul dintre aceste mituri este legat de ideea că laptele din ceai îi ,,fură” acestuia din proprietăți. Studiile realizate au dovedit însă, că organismul asimilează aceeași cantitate de antioxidanți chiar dacă adăugăm lapte în ceai.

Mitul ,,Ceaiul negru conține mai multă cofeină decât ceaiul verde!”

      Putem combate și această idee spunând că toate tipurile de ceai au aceeași cantitate de cofeină. Cantitatea se schimbă însă în funcție de metoda de preparare, în funcție de timpul de fierbere ori de durata de infuzare. 

Mitul ,,Ceaiul verde te scapă de kilogramele în plus”

      Ai auzit și tu că ,,ceaiul verde te scapă de kilogramele în plus”? Chiar dacă e în trend să folosim diferite metode pentru a fi în cea mai bună formă, ceaiul nu este o soluție. E adevărat că ceaiul verde accelerează metabolismul, dar nu e vreun produs minune pentru a reuși să slăbești.

Mitul mentei bună în problemele de stomac.

      Dacă și tu știai încă din copilărie că ceaiul de mentă este bun pentru problemele de stomac, iată că ai crezut într-un mare mit. Acesta doar ameliorează durerea, în unele cazuri și ajută la relaxarea întregului organism.

,,În fiecare frunză de ceai se ascunde o poveste veche, o poveste despre natură și arta transformării. O poveste ce devine realitate în fiecare înghițitură.” Savoarea e dată de moment și gust, fără a ține cont de stereotipurile întâlnite în societate.


Tags: 
    





Incercăm sa va reconectam la server ...





Reconectare la Server ...





Reconectare la Server ...

Reconectare la Server ... Reîncărcare 🗙