Ceaiul- un bilet de călătorie

16 November 2023
Ceaiul- un bilet de călătorie

Cu o singură ceașcă de ceai putem călători în toată lumea. Gustul, aroma, aspectul, delicatețea și istoria acelor picături, vorbesc despre tradiții și obiceiuri care au creat de-a lungul timpului chiar ritualuri. Oamenii au introdus în cultura lor nenumărate moduri de preparare și servire, fapt care i-a diferențiat ca națiune.

Marea Britanie, Turcia, Iran, Rusia, Japonia și nu numai, sunt unele dintre țările care au catalogat ceaiul drept artă, atât prin bucuria de a-l savura, cât și prin întregul proces de preparare. Apărut pentru prima dată în China, ceaiul a devenit însă, extrem de răspândit în Japonia. Armonia și liniștea din cameră sunt doar câteva dintre ingredientele secrete, alături de atmosfera caldă care face posibilă conexiunea cu divinitatea. Ritualul a devenit astăzi unul sacru, încărcat cu emoție și spiritualitate. Anne de Bedford a introdus în mediul de viață a englezilor așa numitul ,,ceaiul de ora 5”. Deși, obiceiul datează încă din secolul al XVIII-lea, rămâne a fi practicat și astăzi, alături de discuții de suflet și povești împărtășite. Samovarul, pe de altă parte, este cel care îi unește pe ruși și turci. Utilizarea lui în pregătirea infuziei, în special pentru a păstra apa fierbinte, face ca acesta să devină atât de special.

Chiar dacă în diferite culturi, ceaiul a căpătat o altă semnificație, cert e că plăcerea și bucuria de a-l savura a rămas la aceeași intensitate. Consumat în fiecare colț al lumii, ceaiul este doză necesară de echilibru, este biletul de călătorie către destinația numită ,,armonie”.







Incercăm sa va reconectam la server ...





Reconectare la Server ...





Reconectare la Server ...

Reconectare la Server ... Reîncărcare 🗙